Wheels is een jazz/impro ensemble dat in 2011 werd opgericht door Mathias Van de Wiele, Manolo Cabras en Lander Gyselinck.
In 2013 kwam Jakob Warmenbol bij de groep op drums en kreeg de band zijn meest definitieve Lineup.
Wheels fungeert tevens als open source laboratorium voor verschillende muzikale ontmoetingen, oa Fulco Ottervanger, lennart Heyndels en nu ook Noah Punkt droegen hun creatieve steentje reeds bij…
De muziek van Wheels laat een creatieve en eigentijdse zoektocht horen naar de muzikale mogelijkheden van het “trio” als klassieke format en bundelt de gedrevenheid, energie en de gevoeligheid van deze drie eigenwijze muzikanten.
Stylistisch putten ze inspiratie uit de jazz, rock, electro & minimal music, en gaan ze steeds op zoek naar avontuurlijke pistes.
Naast eigen composities is er veel ruimte voor vrije improvisatie, waar elk van de bandleden vanuit zijn eigen improvisatietaal de ruimte vind om mee te bouwen aan een collectief verhaal…
De muzikanten van Wheels zijn alle drie gedreven persoonlijkheden die reeds jaren met heel wat interessante projecten, bands en muzikanten samenwerkten en live staan zij garant voor een intense muzikale performance.

muzikanten
Mathias Van de Wiele  gitaar & althoorn
Noah Punkt  bas
Jakob Warmenbol  drums